עמוד הבית     אוכל     אורן גירון     מתכון לעוגת גבינה ניו יורקית של קרין גורן
עוגת גבינה ניו יורקית
קרין גורן והשף אורן גירון מכינים עוגת ספירלה גבינה ושוקולד על פי מתכון ניו-יורקי (ובמילים אחרות - צ`יז קייק)
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 842" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

כמות: תבנית אחת בקוטר 24 ס"מ

החומרים:
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות
70 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
1 קילו גבינה לבנה 5%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
6 ביצים
לתערובת שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף (10 גרם) קורנפלור
למלית שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית אבקת קפה נמס

שלבי ההכנה:
1.
מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
2.
מכינים את מלית הגבינה ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות.
3.
טורפים יחד גבינה עם סוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
4.
לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
5. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
6.
מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.
7.
מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך –הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
8.
מעבירים בזהירות את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.
9.
מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.

לחצו כאן למתכון לעוגת גבינה אלוהית של קרין גורן
לחצו כאן למתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית של קרין גורן
לחצו כאן למתכון לעוגת גבינה פרורים של קרין גורן


לחצו כאן לכל המתכונים של קרין גורן

לכתבות נוספות:
קראנץ שמרים ושוקולד (או רוגלך)
פינוקי שוקולד-נוגט

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  עוגת גבינה בשני צבעים
    רותי   12/12/06 09:39 PM 
2.  עוגות
    ויויאן   17/01/07 03:35 PM 
3.  עוגות
    אולגה   15/02/07 07:44 PM 
4.  כרגיל יצא מוצלח
    יונת   17/04/07 11:40 AM 
5.  הסבר לעוגה
    מירי לוסקי    29/07/07 04:59 PM 
6.  ביצים
    מירי לוסקי    01/08/07 07:59 AM 
7.  למה אף אחד לא מגיב ????
    מירי לוסקי    02/08/07 01:23 PM 
8.  מספר ביצים - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   02/08/07 04:33 PM 
9.  נראה שיצאה לי עוגה ממש מדהימה
    טלי   24/09/07 11:57 PM 
10.  טלי
    קרין גורן   14/10/07 11:24 AM 
11.  עוגה נוי יורקית
    דליה   10/11/07 03:55 PM 
12.  עודה ניו יורקית
    דור   03/02/08 06:26 PM 
13.  תשובה לדור מקרין גורן
    מערכת "חיים טוב"   25/02/08 08:57 AM 
14.  מידות חום
    אור   06/04/08 02:58 PM 
15.  למה לא עונים פה?????????
    אור   09/04/08 11:22 AM 
16.  מידות חום - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   10/04/08 09:25 AM 
17.  שאלה: אם אני רוצה להחליף את הגבינה הרזה בגבינת שמנת 32%, האם יש צורך לשנות עוד משהו ביחסי המרכיבים?
    שירי   10/05/08 10:36 PM 
18.  מידות חום - תשובה לאור
    קרין גורן   02/06/08 02:29 PM 
19.  הכנתי ויצא מעולה
    איל   03/06/08 10:02 AM 
20.  עוגה נפלאה
    עירית   06/06/08 09:51 AM 
21.  הכנתי יצא פשוט.....מליון$
    לימור   14/06/08 10:47 PM 
22.  שאלה : בענין השוקולד
    רחל    21/06/08 09:28 AM 
23.  שוקולד מריר במקום לבן - תשובה
    קרין גורן   26/06/08 10:50 AM 
24.  עוגת משגעת זכיתי מקום 1 בתחרות
    ענבל   27/06/08 03:23 PM 
25.  עוגה מדהימה וטעימה
    ליאור   16/08/08 04:21 AM 
26.  לגבי השוקולדים שאלה!!
    מרגלית בן שלוש   11/10/08 08:27 PM 
27.  עוגה אלוהיייתתת, קארין כנסי לתגובה!
    אהוד    15/10/08 01:01 AM 
28.  לקארין גורן המקסימה
    גלית בנימיני   21/10/08 09:07 PM 
29.  עוגת ספירלה
    אלה קושניר   10/01/09 05:37 PM 
30.  הקפאה
    bettyrot@walla.com   04/05/09 11:07 AM 
31.  עוגת גבינה
    רחל   11/06/09 05:24 PM 
32.  הייתי צופה בתוכנית
    מרים   07/03/10 10:33 AM 
33.  היי קרין רציתי להחמיא לך על ההגשה בכזאת אהבה אין עלייך.
    הרענון השנתי בטוקבק   08/05/10 05:40 PM 
34.  עוגת גבינה ניו יורקית
    יאיר   03/06/10 07:34 PM 
35.  קורנפלור - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   06/06/10 11:26 AM 
36.  עוגה מקסימה!
    שירה   12/08/10 05:21 PM 
37.  meitalzub@walla.com
    מיטל   19/10/10 05:56 AM 


איילת לטוביץ`