עמוד הבית     אוכל     אורן גירון     מתכון לעוגת גבינה אלוהית של קרין גורן
עוגת גבינה אלוהית
קרין גורן והשף אורן גירון מכינים עוגות גבינה אישיות במלית שוקולד. מתכון לא מהעולם הזה
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 838" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

כמות: 8 עוגות אישיות בקוטר 6 ס"מ

החומרים:
לתחתית:
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
100 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
500 גרם גבינת שמנת 30% שומן - בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
גרגירים ממקל וניל אחד (או 1 כפית תמצית וניל טובה)
3 ביצים - בטמפרטורת החדר
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
1 גביע שמנת חמוצה - בטמפרטורת החדר
למלית השוקולד:
16 קוביות שוקולד מריר
או
8 יח' טראפלס שוקולד מוכן


שלבי ההכנה:
1.
מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
2.
מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
3.
בקערה טורפים בעדינות גבינה, סוכר, וניל וביצים. מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לתערובת חלקה.
4.
מרכיבים ואופים: יוצקים ממלית הגבינה לכל תבנית, רק עד מחצית מגובה הדפנות. מניחים 2 קוביות שוקולד (או טראפל) במרכז, ומכסים ביתרת מלית הגבינה (עד שלושת רבעי מגובה הדפנות).
5.
אופים 30-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים.
6.
מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מגישים בטמפ' החדר ושומרים במקרר.
7.
מומלץ להגיש עם רוטב שוקולד חם (מרתיחים 1/2 כוס שמנת מתוקה, יוצקים על 100 גרם שוקולד מריר ומערבבים עד שהוא נמס. יוצקים את הרוטב החם על העוגה).

לחצו כאן למתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית של קרין גורן
לחצו כאן למתכון לעוגת גבינה ניו יורקית של קרין גורן
לחצו כאן למתכון לעוגת גבינה פרורים של קרין גורן


לחצו כאן לכל המתכונים של קרין גורן

לכתבות נוספות:
קראנץ שמרים ושוקולד (או רוגלך)
פינוקי שוקולד-נוגט

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  מדוע המתכון שונה מהסרטון
    יונת   17/04/07 01:51 PM 
2.  לגבי הכמויות...
    תמר   19/04/07 11:52 AM 
3.  עוגת גבינה שאינה רשומה
    שלומית   02/05/07 05:44 PM 
4.  שוקולד צף
    ilana   09/05/07 11:21 PM 
5.  כמות
    ברכה   19/09/07 01:01 PM 
6.  עוגות אישיות - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   24/09/07 04:48 PM 
7.  עוגה רגילה במקום עוגות אישיות - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   14/10/07 11:21 AM 
8.  preguntas
    ora   19/03/08 02:55 PM 
9.  לאורה - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   20/03/08 11:57 AM 
10.  המתכון שהופיע בסרטון אינו תואם את המתכון הרשום.
    וידה נדיה   03/06/08 03:33 PM 
11.  כמויות במתכון וידאו/ מתכון כתוב - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   04/06/08 11:24 AM 
12.  עוגה רגילה - קארין כתבה שהזמן יתארך
    גלית   06/08/08 12:49 PM 
13.  חום התנור
    ציפי אהרון   20/08/08 08:55 PM 
14.  חום תנור
    ציפי אהרון   20/08/08 08:57 PM 
15.  חום התנור - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   21/08/08 11:41 AM 
16.  מזה לא שומעים כלום!!! אוףף......=[
    מור   28/08/08 09:54 AM 
17.  משהו פה לא ברור לי בכלל
    ליאורי - אושר   21/01/09 12:12 AM 
18.  תשובה לליאורי אושר
    מערכת "חיים טוב"   21/01/09 09:53 AM 
19.  עוגה אלוהית
    מזרחי יההודית   26/05/09 10:28 PM 
20.  עוגת גבינת שמנת אישית במלית שוקולד
    יאיר   02/06/10 11:31 PM 
21.  מפינס גבינה כמו בבתי מלון
    אביגיל   19/07/10 05:44 PM 
 
        


איילת לטוביץ`