עמוד הבית     אוכל     דודו אוטמזגין     מתכון לאצבעות פלורנטין
מתכון לאצבעות פלורנטין
שף פטיסרי דודו אוטמזגין מכין עוגיות צרפתיות קלאסיות: אצבעות פלורנטין. העוגיות עשויות מבצק פריך בשילוב שקדים טחונים, והפלורנטין - תערובת עשויה גרידת תפוז, רום, גלוקוז, דבש ו... עוד קצת שקדים
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 3464" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
לבצק פריך
100 גרם חמאה
כוס סוכר
4 ביצים
כוס אבקת שקדים (שקדים טחונים לאבקה)
2.5 כוסות קמח


לתערובת הפלורנטין
כוס שמנת מתוקה
150 גרם חמאה
כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי כוס דבש
כף גלוקוז
300 גרם שקדים פרוסים
2 כפות גרידת תפוז ספוגים בכף רום


אופן ההכנה:
1. לבצק פריך: מכניסים את החמאה לתוך המיקסר במהירות נמוכה, מוסיפים כוס סוכר, ביצים טרופות, כוס אבקת שקדים, ועוברים למהירות גבוהה לעירבוב (לא צריך הקצפה).
2. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב בעדינות. קיבלנו בצק פריך שאותו עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
3. מרדדים את הבצק מן המקרר לעובי 4 מ"מ ופורשים על מגש אפיה. מחוררים את הבצק כדי שלא יתנפח ומכניסים לאפייה במשך 14 דק' בתנור בחום של 175 מעלות.
4. תערובת פלורנטין: מחממים בסיר את השמנת המתוקה, החמאה, הסוכר, מים, דבש ומוסיפים כף גלוקוז לתערובת.
5. כשהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 115 מעלות מכבים את הגז ומוסיפים בעדינות את השקדים הפרוסים. עליהם להוסיף את גרידת התפוז ספוגה ברום. לערבב הכל בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
6. שופכים את תערובת הפלורנטין גבי הבצק הפריך שעבר ¾ אפייה.
7. אופים במשך 14 דקות ב-175 מעלות.
8. הפלורנטין מוכן, כל מה שנותר הוא לחכות 10 דקות לצינון ולפרוס אותו לאצבעות.


מחפשים מתכונים נוספים מהתכנית?
מתכון לקייק פירות של דודו אוטמוזגין
קישוטי עוגות כמו בקונדיטוריה

לכתבות נוספות:
מתכון לעוגת גזר בחושה של דודו אוטמזגין
מתכון לסברינה קלסית אישית

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  טעות במתכון
    ליאת   24/01/10 10:29 PM 
2.  ואם אין גלוקוז...
    מיכל   31/03/10 11:17 AM 
3. 
    חני   01/08/10 10:03 PM 
4.  כמויות
    צביה   02/08/10 08:17 PM 
5.  אצבעות פלורנטין
    יעלי   02/08/10 08:30 PM 
6.  כמויות
    מערכת "חיים טוב"   03/08/10 12:32 PM 
7.  גלגול הבצק
    חני   14/08/10 10:31 PM 
8.  בנוגע לבצק..
    יובל   30/08/10 07:09 PM 
9.  עשיתי בדיוק אותו דבר ויצא על הפנים!
    לייה   06/09/10 03:47 PM 
10.  בנוגע למתכון
    יפעת   03/10/10 02:45 PM 
11.  אצבעות פלורנטין
    נאירה   26/10/10 03:09 PM 
 
        


איילת לטוביץ`