עמוד הבית     אוכל     מדריך האוכל     עישון בשרים למתקדמים
עישון בשרים למתקדמים
אריאל כהן (מסעדת "פויקה") מציע שלושה מתכונים מעושנים להכנה בשטח: אנטריקוט מעושן ביין אדום, אוסובוקו טלה ואנטיפסטי ירקות
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 2492" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

אנטריקוט מעושן ברוטב יין אדום
החומרים:

בקבוק יין
4 בצלצלי שאלוט
פלפל שחור
4 כפות סוכר
כפיסי עץ לעישון
1 ק"ג אנטריקוט


אופן הכנה:
1. מניחים את הבשר לעישון קצר של 30 דקות בתוך מעשנת.
2. לאחר שהבשר יוצא מהמעשנת, פורסים אותו לסטייקים בעובי 1 ס''מ, מושחים בחמאה ומתבלים במלח ופלפל.
3. הכנת הרוטב: מבשלים את היין עם בצלצלי השאלוט, הסוכר והפלפל השחור בקלחת ומצמצמים לשליש.
4. צולים את הסטייקים בפויקה לדרגת מדיום רייר ומניחים בצד.
5. יוצקים את הרוטב המצומצם למחבת ומוסיפים אליו את הסטייקים, מבשלים אותם ברוטב כדקה על כל צד.
מגישים על צלחת שטוחה עם הרבה רוטב.


אוסובוקו טלה מעושן במקל וניל וקינמון
החומרים:
4 יח' אוסבוקו טלה ללא העצם
4 חצילים גדולים
4 מקלות קינמון
2 מקלות ווניל
מלח גס
מלח
פלפל
מעט חמאה מזוקקת (למתכון לחמאה מזוקקת לחצו כאן)
עירית
גרידת לימון


אופן ההכנה:
1. מתבלים את האוסבוקו ב-5% מלח גס ונותנים לו לשבת במלח לילה שלם.
2. ממלאים את הנתח במקל קינמון אחד ורבע מקל ווניל. מורחים עליו חמאה, מתבלים בפלפל ומכניסים לעישון חם למשך שעה.
3. קולים את החצילים בגחלים. כאשר החציל קלוי חותכים אותו באמצע לאורכו ומפזרים עליו מלח, פלפל ומעט גרידת לימון. מניחים את הבשר על חצי החציל.


אנטיפסטי ירקות מעושנים
החומרים:
100 גר' שעועית ירוקה
3 בטטות קטנות
2 חציל בלאדי
1 בצל גדול
1 גמבה
1 פטריית פורטבלו גדולה
100 גר' תרד


אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הירקות, לא מקלפים אותם ופשוט מכניסים למעשנת לעישון חם כשעתיים.
2. לאחר שהבטטה ושאר הירקות רכים, מוציאים מהמעשנת ומקררים אותם.
3. פורסים את הירקות ומסדרים על צלחת. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.


לחצו כאן לסדנת עישון עם דרור פילץ

לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
כנאפה אגסים וגבינת צאן

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 


איילת לטוביץ`